vare varer  tilføjet til kurven

Luk

Varenummer:

Pris: kr. pr. stk.

Gå til betaling

Husk eventuelt også

Konsoljern

Viser ud af produkter
Nulstil
Nulstil
Der var ingen produkter der opfyldte dine valgte kriterier
Der er ingen varer i kategorien
Brug konsoljern til alle typer huse, hvor du ønsker tagrenderne fastgjort på sternbrættet og dermed ikke fastgørelse under tagbelægningen. En tagrende monteret i konsoljern sidder monteret tæt op ad sternbeklædningen, da de skures direkte herpå.
Konsol- og rendejern har præcis samme funktion, nemlig at fastholde tagrenden. Men konsoljern sidder tæt monteret op af sternbrættet, da de fastgøres herpå, og hvor ventilationen så er placeret andet steds end lige bag tagrenden.

Typer af konsoljern

Hos Blik Partner har vi et bredt udvalg af konsoljern, og du kan købe dem i flere forskellige størrelser. Hos os kan du få konsoljern i 1/2 runde former, som også populært kaldes U-formede konsoljern Derudover fås de i vores 1/4 runde former. Det er vigtigt, at du vælger det rette konsoljern, som passer til din tagrend, så de kan fastsætte denne til sternbrættet. Vores konsoljerne kommer i materialet jern, og du kan vælge dem i blanke og sorte nuancer.

Hvornår bruger man et konsoljern?

Du kan både bruge et konsoljern når du skal montere eller vedligeholde dine tagrender. Et konsoljern monteres på sternbrædderne, hvilket gør det nemt at sætte på og at skifte. Da de ikke skal monteres oppe under tagets beklædning som randejernet, gør det konsoljernet til en nemmere løsning, når du skal fastsætte dine tagrender. Et konsoljern kan justeres på, så hældningen på din tagrende bliver som du ønsker.

Montering af konsoljern

Når konsoljernet skal monteres er det vigtigt at man først og fremmest sikrer at man har valgt den rigtige størrelse, så den kan fastgøre tagrenden korrekt. Herefter måles og markeres de nøjagtige placeringer for hver konsol på bygningen. Du fastgør konsoljernene ved at bore eller skrue dem fast i væggen. Her er det vigtigt, at de er i vatter og i den rette hældning for at opretholde korrekt afløb af regnvandet.

Forskellen på konsoljern og rendejern

Når du skal vælge mellem et konsoljern og et rendejern, kan det være svært at spotte, hvilket du skal bruge. Et rendejern monteres under tagets beklædning, mens et konsoljern fastgøres på sternbrædderne. Dette gør konsoljernet nemt at installere, fjerne eller udskifte efter behov. Derudover adskiller de sig æstetisk i deres udseende, da konsoljernet ofte har en mere markant og kantet udformning. Trods forskellene tjener både konsoljernet og rendejernet det samme formål, nemlig at fastholde tagrenden og opretholde en korrekt position. 

Er du i tvivl om hvorvidt du bør vælge et rendejern eller et konsoljern til din specifikke situation, er vores eksperter altid klar til at give vejledning og rådgivning. Så kontakt os endelig ved yderligere spørgsmål.

Luk
Log Ind

Glemt password?
Nulstil Password

Log ind