vare varer  tilføjet til kurven

Luk

Varenummer:

Pris: kr. pr. stk.

Gå til betaling

Husk eventuelt også

...om materiale

Zink er et elegant og fleksibelt materiale, som er blevet anvendt i Danmark indenfor blikkenslagerfaget i mere end 100 år. Det er et smukt og levende materiale, der klæder mange forskellige typer bygninger. Det er flot enerådigt eller i kombination med anvendelsen af anden materiale såsom sten, træ og beton. Det flotte materiale giver et flot og stilfuldt look. Den smukke patina giver et unikt resultat, hvor tage og facader får et endnu smukkere udtryk, som årene går. 

Med sin fleksible formbarhed er zinken perfekt til forskellige taghældninger og facade udformninger. Anbefalingen er dog mindst 5 grades hældning. Derudover er det optimalt til buede tage eller andre former, hvor traditionelle tagløsninger har svært ved at følge med. Det kræver minimalt vedligeholdelse, da der ikke kan gro mos og alger på et zinktag.

Zink er et de mest miljøvenlige byggematerialer, der findes. Det er et grundstof – og derfor 100 % genanvendelig og uskadelig. Brugt zink kan smeltes om og bruges igen. Miljøet belastes heller ikke af giftige overfladebehandlinger, da zinken danner sin egen naturlige lag af beskyttelse.

Zink har en meget høj holdbarhed. Dette skyldes udelukkende, at zinken overtrækkes af et beskyttende lag af zinkkarbonat (patina). Efter 1 til 5 år antager zinken helt naturligt den mere gråblå farve frem for den mere blanke farve.

Kobber er som zink, et smukt og levende materiale, der klæder alle andre materialevalg som fx sten, træ og beton. Kobber er en smuk materiale, uanset om det skal "stå" alene, eller i en kombination af anden materiale. Det skifter farve alt efter årstiden, solens lys og hældning på et tag.
Den flotte patina giver et unikt tag, der bliver flottere, som årene går. Da der ikke kan gro mos og alger på et kobbertag, kræver det ingen vedligeholdelse.

Når kobberet udsættes for vind og vejr, overtrækkes overfladen efterhånden med et karbonat-holddigt lag kaldet ir. Og i modsætning til rust beskytter irren mod yderligere korrosion. Mange ynder at bruge kobber til udsmykning af deres bygninger, fordi det med tiden bliver iltet, og opnår en flot grønlig overflade.

I kraft af sin formbarhed kan kobber klare stort set alle taghældninger. Der anbefales dog mindst 5 grades hældning. Det er optimalt til buede tage eller facader, hvor traditionelle tag materiale har svært ved at følge med.

Kobbertag er en eksklusiv og lidt dyrere tagløsning. Men da levetiden normalt er 75 - 100 år næsten uden vedligeholdelse, kan et kobbertag være en god langsigtet investering, for den der ønsker den ultimative tagbeklædning.

Kobberet bruges også til tagrender og inddækninger af skorstene, beklædning af sternbrædder, kviste, murværk og alt andet, der skal beskyttes mod vind og vejr.

Zink og kobber er for de fleste velkendte materialer, når det skal vælges nyt tag eller facade på et hus. Men aluminium er lige så velegnet, og specielt de farvede aluminiumsplader giver mange muligheder. Det kan bruges til al byggeri lige fra beboelse til industribebyggelse, fra kirketårne til haller.

Samtidig er aluminium et let materiale, der nemt kan formes, så det også kan bruges til de mere komplicerede beklædningsopgaver. Og så har det ligesom kobber og zink en lang holdbarhed, og er nærmest vedligeholdelsesfrit.

Aluminiumsprodukter holder i mere end 50 år, og de skåner miljøet, idet efterlakering ikke er en nødvendighed. Snavs og urenheder kan let fjernes med neutrale rengøringsmidler.

Brugte produkter i aluminium bliver ikke til affald. De kan genbruges igen og igen. Den materielle genanvendelse af aluminium sparer energi - op til 95% i forhold til den første fremstilling af råstoffer. For byggeprodukter ligger genbrugsraten på næsten 85%.

Information af vedligeholdelse og opbevaring af zink
Da zink er natur materiale, forandrer det sig over tid. Patinering ændrer udseendet/farven på materialet fra blank til lys grå. Derfor vil blanke zink produkter over tid patinere til lys grå.

Aggressive miljøer:
Korrosionen vil forløbe hurtigst i by- og industriområder med høj luftforurening, i saltholdig luft ved især vestvendte kyster og langs stærk trafikerede veje, der vintersaltes - og de synlige ændringer i patineringslag vil i disse miljøer optræde i løbet af få år (kortere tid end normalt).

Information til kunderne:
Man regner normalt med, at zinkplader, som anvendes i byggerier, er vedligeholdelsesfrie. Men hvis en kunde ønsker, at overfladerne i videst muligt omfang bevarer et ensartet udseende, bør der rengøres efter behov.
Naturligt patinerede zinkoverflader, som sidder beskyttede fra regnvand, kan over tiden få et hvidligt udseende af zinkkorrosionsprodukter pga. manglende naturlig afvaskning af regnvand.
I stedet kan afvaskningen foretages med lunkent vand samt en stiv børste. Korrosionen vil også være forøget på snavsede overflader - fx jord og sand - og her vil afvaskning med vand tilsvarende nedsætte korrosionsrisikoen.

Opbevaring og montering:
Opsættes tagrender og zinkprofiler ikke umiddelbart efter afhentning/levering, er det vigtigt, at disse opbevares korrekt. 
Zink skal opbevares tørt og ventileret over dugpunktet (ca. 16°) inden montage for at mindske risikoen for dannelse af hvidrust, forårsaget af kondensvand. Er dette ikke muligt, opbevares det et tørt sted i lodret position og uden fysisk kontakt med hinanden. Indtil selve montagen finder sted.

Farven på produkter (ral kode):

 

Når du bestiller produkter i en bestemt farve, så skal du naturligvis være opmærksom på følgende påvirkninger:

 

  • Lysforholdet – Hvor skal produktet placeres i forhold til sollys, kunstigt lys og forskellige lysindfald? Det vil påvirke farvens lyshed eller kontrast.
  • Sammenspillet med andre farver – andre farver kan påvirke produktets visuelle udtryk. Et godt sammenspil af farver kan give et smukt resultat.
  • Ved bestilling – skærmopløsningen – du kan opleve forskel på den visuelle visning af en farve, alt efter hvilken skærm du benytter.
  • Ved bestilling – udskrivning af ordre – hvis du vil printe en oversigt af din ordre ud, kan visningen af farven afhænge af din printer.

Den grønne tanke...

Hos BlikPartner.dk tænker vi over, hvilke materialer vi bruger. Både til vores produkter og emballeringen af vores produkter. 
Læs mere på:

Miljø - hvor bevidst er du?
Luk
Log Ind

Glemt password?
Nulstil Password

Log ind